BLOG’as ir dar blogesnis

BLOG’as ir dar blogesnis

Ar galėtumėte iškart man atsakyti, kaip galvojate, kiek maždaug, šiuo metu yra aktyvių  BLOG’ų? Sudėtinga? Ir aš taip galvojų, kad neįmanoma suskaičiuoti aktyvius blogus, kad ir kai norėtume.

Pasaulyje BLOG’ų karalystė labai klesti, todėl nuo tos mados ar galimybių, kitaip tariant, nenori atsilikti ir lietuviai. Tik ne visi supranta tikrąją blogo svarbą. Dauguma, kažkodėl tai, mano, kad blogai yra aukso gysla, todėl tinklaraščių kūrėjų amžiaus vidurkis yra apie 18-20 metų. Taip, taip, nenustebkite, juk tik jaunimas galvoja apie pajamas dar nepadarę ar neužbaigę darbų iki galo. Jei skaito panašaus amžiaus skaitytojai noriu pasisakyti, kad jokiu būdu nenoriu Jūsų įžeisti ar dar kaip nors sukompromituoti pykčiui. Šis straipsnis nukreiptas tik minčių ir pastebėjimų išsakymui. Todėl tikiuosi, kad į jį reaguosite ramiai, be emocijų ir objektyviai 🙂

Taip, sutinku, kad BLOG’ai, pabrėšiu, tikrieji blogiukai tikrai yra aukso gysla suprantantiems jų paskirtį bei galimybes. Bet nenoriu sutikti ir galima ginčytis, kad aukso gysla yra taip vadinama iš materialiosios pusės. Ne, tai yra tik iš dalies. Kodėl taip galvoju? Bandysiu argumentuoti.

Visų pirma reikia išsiaiškinti, kad iš vis tie blogiukai yra ir ką jie daro. Manau, kad būtų teisinga, pirmoje vietoje paminėti, kad BLOG’ai yra svetainė su gausybe straipsnių, tekstų bei įvairia informacija skirtingomis temomis. Vieni BLOG’us kuria  tik konkrečios informacijos pateikimui, todėl tokiuose tinklaraščiuose galima aptikti tik siaurą informacijos kiekį, nes juose nėra daug temų. Dažniausiai tokie BLOG’ai turi vieną tikslią temą, rečiau dvi ar tris. Taip yra todėl, kad bandelių receptų kūrėjai ar maisto gamintojai nekelia informacijos į savo blogus ar netalpina straipsnių apie padangų pardavimą ir neaptaria šviesolaidinio interneto pliusų bei minusų. Teisingai. Tokie BLOG’ai skirti dalintis tik maisto gaminimo subtilybėmis bei asmeniniais gaminimo receptais. Tokie BLOG’ai neneša materialinės naudos, tik asmeninę, nes receptai, kaip lengvai ir skaniai pasigaminti maistą yra itin populiarūs.

Kita BLOG’ų štampuotojų grupė ra ta, kuri galvoja, kad susikūrus blogą, patalpinus ten kelis straipsnius ir adwords reklamą, įmanoma užkalti milžiniškus pinigus, bet prieš kurdami visai nepagalvoja, kad prie tokio lygio BLOG’o reikia sėdėti ne metuose kartą, bet kiekvieną dieną dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti. Tik tokiu atveju gali būti, kad po metų turėsite ir gausite norimą naudą.

Dar viena BLOG’iukų kūrėjų grupė yra užsidariusi, jie niekur nesiskelbia, nesiofišuoja ir garsiai nerėkia, kad aš turiu bloga ar kelis ir dabar kai uždirbsiu tai jau uždirbsiu. Šiai grupei priklausantys BLOG’iukų kūrėjai net nesigiria, kad turi ne  vieną ar dešimt blogų, jie net neprasitaria, kad jų turi visą šimtą, iškeltų, sustyguotų ir su aukštai autoritetais. Kam jų tiek daug? Va čia ir yra ta aukso gysla, kyri neatrandama, jei kalbama apie BLOG’ų kūrimą, ji tiesiog sukuriama ir kantriai dirbant užauginama. Va tada, tokio kiekio tinklaraščių turėtojai pradeda gauti grąžą tokią, kokios ir tikėjosi. Bet iki tokio lygio dar reikia užaugti ir kaip gamtoje gyvūnai, taip ir BLOG;ų specialistai, ne visi užauga iki tokio laikotarpio, kad galėtų drąsiai sakyti, kad mano visas pajamas sudaro tinklaraščių tinklas. Didžioji dauguma kūrėjų jau po pusmečio metą tą reikalą, nes išlaikyti tą gėri taip pat reikia, todėl investicijos į tinklaraštį neišvengiamos. Tad pagalvokite, kokios išlaidos bus turint jų 100? 🙂

Taigi, tik intensyvių ir atkaklių darbų dėka, būtinai į pagalbą pasikviečiant kantrybę, Jūsų blogai augs, tvirtės ir tik po to pradės duoti naudą. Nežinau nė vieno augalo, kuris augtų be priežiūros, nebent piktžolės 😉

Sėkmės ir kantrybės visiems blogeriams!

1 thought on “BLOG’as ir dar blogesnis

  1. Pingback: Nereikėtų sureikšminti, kad SEO straipsniai gali viską

Comments are closed.